مدافعان قانون حجاب و ابلاغ آن چه کسانی هستند؟

از دو سال گذشته سامان دادن به وضعیت عفاف و حجاب در سطح جامعه متناسب با آخرین تحولات فرهنگی و اجتماعی در کشور با تدوین یک لایحه قضایی توسط ق.ق. آغاز گردید. به دلیل حساسیت‌های فراوان، کارشناسی در مورد این لایحه بیش از اندازه مرسوم آن طول کشید. حدود ۷۰۰۰ نفر ساعت کارشناسی و برگزاری صدها جلسه توسط اعضای کمیسیون‌های فرهنگی و قضایی و گفتگو با صاحب نظران مختلف، این لایحه را تبدیل به لایحه ای ویژه کرد بطوری که کمتر لایحه‌ای است که اینقدر بررسی و کارشناسی در آن صورت گرفته باشد. هرچند هنوز هم عده‌ای معتقدند کارشناسی در آن به حد لازم انجام نشده است. رفت و برگشت‌های مکرر با شورای نگهبان نیز در فرایند تصویب این لایحه، زبانزد شد و بالاخره پس از ۱٫۵ سال و انجام اصلاحات متعدد و رفت و برگشت‌های نهایی با ق.ق. (با توجه به اینکه اساساً لایحه قضایی محسوب می‌شده است)، به تصویب شورای محترم نگهبان رسید و تبدیل به “قانون” شد. تصویبی که در مجلس تازه تأسیس دوازدهم انجام پذیرفت و این مجلس دوازدهم و رئیس آن بود که می‌بایست این قانون را ابلاغ نماید.
رویکرد بیش از ۸۰٪ این قانون، ایجابی و فرهنگی است و فقط ۲۰٪ آن سلبی و بازدارنده بوده و با تعجب فراوان فقط در ۴-۵ ماده از ۷۴ ماده آن به برخی از بانوان متخلّف عادی و در کوچه و خیابان می‌پردازد و اساساً رویکرد تسامح و تساهل با آنان را در پیش گرفته است در حالی که قاطعانه و کاملاً جدی با اقامه کنندگان بی‌حیایی و ولنگاری در جامعه برخورد کرده و بطور مثال در مقابلِ واردات لباس قاچاق، سکوها و پلتفرم‌های متخلّف، شرکت های تبلیغاتی متخلّف، برخی از افراد مشهور در فضای مجازی که مروّج ناهنجاری و ولنگاری و برهنگی هستند، ترک فعل مسئولین، و … سخت، سنگین و بدون مسامحه ظاهر شده است. از طرفی قانون حجاب جزو معدود قوانینی است که عمل به آن را از خود مسئولین و خانواده هایشان و نیز از کارمندان دولت شروع کرده و سپس به مردم عادی پرداخته است و طبیعی است صاحبان زر و زور و رسانه در مقابل این قانون به سیاه‌نمایی و فرافکنی روی بیاورند و سعی نمایند آن را وارونه جلوه دهند و طبیعی‌تر آنکه صدای اعتراضات را از زبان مردم و به نمایندگی از آنها بلندتر نمایند.
البته آنچه انتظار می‌رفت این بود که فعالان رسانه‌ای داخلی و خارجی طرفدار برهنگی به عنوان بازوهای فرهنگی ترامپ و نتانیاهو با این قانون مخالفت علنی و صریح کنند ولی آنچه مایه تعجب شد بی دقتی اصلاح طلبان و برخی دیگر از رجال سیاسی در همسویی با دشمنی سازمان یافته غرب در مقابل این قانون بود.
و همه این مخالفتها برای این بود تا مسئولین کشور را به خطای شناختی دچار کنند و شد آنچه شد.
در این میان اما گروه‌های مختلف سیاسی فرهنگی اجتماعی و دینی با شناخت صحیح از ماجرا و درک درستی از شرایط میدان و مردم، درخواست ابلاغ قانون را داشتند چرا که معتقد بودند این توده مردم نیستند که مخالفت می‌کنند بلکه مردم مثل همیشه همراه و معتقدند و سر و صداها و فشارها عمدتاً از طرف همان اقامه کنندگان بی‌حیایی و برهنگی در جامعه است که از دست و زبان صاحبان زر و زور و رسانه بیرون آمده و قانون جدید می‌خواهد بساط سوء استفاده و کاسبی آنان از ناهنجاری‌ها و ولنگاری‌ها را برچیند و مقابله سخت و جدی نماید.
جالب‌تر آنکه این افراد و گروه‌های مدافع قانون، ارتباط وثیق‌تر و بیشتری با مردم دارند و طبیعی است از نظرات و دیدگاه‌های اقشار مختلف بیشتر مطلع باشند و طیف بیشتری از عموم مردم در سطوح مختلف را در بر می‌گیرند.
بنابراین نظر و نگاه کارشناسی آنان می‌بایست بیشتر مد نظر تصمیم گیران و سیاستگذاران قرار گیرد.
مروری بر لیست افراد و گروه‌های حامی قانون و ابلاغ آن قابل توجه و تأمل است:
۱. نامه جمعی از پزشکان که به امضای بیش از ۱۰۰۰ پزشک رسیده است(مشاهده نامه)
۲. دو نامه جمعی از روان شناسان که نامه دوم به امضای بیش از ۱۰۰۰ روانشناس و متخصص حوزه سلامت روان رسیده است (جالب آنکه نامه اول روانشناسان بسیار علمی و مستدل بوده و بیش از ۱۰۱ ارجاع علمی داشت)(مشاهده نامه ۱)(مشاهده نامه۲)
۳. نامه جمعی از حقوقدانان که به امضای بیش از ۴۰۰ حقوقدان رسیده است(مشاهده نامه)
۴. نامه انجمن تولید کنندگان محصولات حجاب کشور(مشاهده نامه)
۵. حمایت قاطع جمعی از خانواده معظم شهدا و ایثارگران (مشاهده نامه)
۶. نامه ۱۰۰۰ نفر از طلاب و فضلای حوزه علمیه قم(مشاهده نامه)
۷. بیانیه مهم مجلس خبرگان رهبری(مشاهده نامه)
۸. نامه حمایت طلاب و فضلای حوزه علمیه مشهد مقدس(مشاهده نامه)
۹. حمایت قاطع علما و روحانیت معظم و ائمه جمعه و جماعات از شهرهای مختلف (مشاهده نامه)
۱۰. اقدامات خودجوش مردم در مطالبه اجرای قانون در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۳(خبر۱)(خبر۲)(خبر۳)(خبر۴)(خبر۵)(خبر۶)(خبر۷)
۱۱. تعداد زیادی از موسسات و گروه‌های مختلف تبلیغی و ترویجی حوزه زن، خانواده، جمعیت و حجاب
۱۲. گروههای متعدد مردمی مطالبه‌گر از استان‌های مختلف کشور و نیز گروه‌های فعال در حوزه امر به معروف و نهی از منکر
۱۳. نامه ۲۰۹ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به رئیس مجلس و درخواست ابلاغ قانون(مشاهده نامه)
۱۴. تجمع ۵٠٠٠ نفره مقابل مجلس شورای اسلامی در ایام ماه مبارک رمضان به دعوت گروه‌های مختلف در حمایت از نامه ۲۰۹ نماینده مجلس(مشاهده فیلم)
۱۵. تحصن ۴۳ روزه جمعی از بانوان مقابل مجلس شورای اسلامی
۱۶. حمایت جمعی از فعالان رسانه‌ای و افراد مشهور در شبکه‌های اجتماعی
۱۷. امضا و حمایت مردم عادی از ابلاغ قانون حجاب(پویش۱)(پویش ۲)(پویش ۳)(پویش ۴)
۱۸. نامه سرگشاده انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم به سران قوا جهت ابلاغ و اجرای قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب(مشاهده نامه)
*
آنچه از لیست بلندبالای فوق پیداست طیف بسیار متنوع و وسیعی از مردم، از صاحبنظران و فرهیختگان گرفته تا افراد عادی، حامی این قانون و ابلاغ آن هستند و بنظر می‌رسد اطلاق آن صرفاً به یک گروه خاص نیز بخشی از پازل رسانه ای مخالفان قانون حجاب باشد.
در واقع اگر بخواهیم با ادبیات این روزها صحبت کنیم “هسته سخت نظام” که حامی ابلاغ و اجرای قانون حجاب است متشکل از افراد و چهره‌های مشهور و متنوع و گروههای مختلف است و طیف وسیعی از اقشار مردم را در برمی‌گیرد.
برچسب:
ابلاغحجابقانونقانون حجابمطالبه‌گری

اشتراک گذاری: 

پست پیشین
گزارش تصویری۱ – استقبال مردم از بخش “خانواده ایران سی و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

Enter Captcha Here : *

Reload Image

فهرست