بسمه تعالی
پیشنهادات و رویکرد محتوایی مطالبات مردمی
در هفته عفاف و حجاب ۱۴۰۱

﴿الَّذِینَ إِنْ مَکنَّاهُمْ فِی الأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَآتَوُا الزَّکاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْکرِ وَللهِ عاقِبَةُ الأُمُورِ﴾
سوره حج، آیه ۴۱

مسئله زن و حجاب را نمیتوان در عداد مسائل مهم دیگر قرار داد، بالاتر از اینهاست، من مسئله را اینطوری می فهمم.
                      فرمایشات رهبر حکیم انقلاب در دیدار با فعالان عفاف و حجاب کشور، دیماه ۱۳۹۷

امروز قرارگاه حسین‌بن علی، ایران است. بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرم‌ها می‌مانند. ا گر دشمن، این حرم را از بین برد، حرمی باقی نمی‌ماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمّدی(ص).
بخشی از وصیتنامه شهید عزیز قاسم سلیمانی

قیام خونین گوهرشاد عظیم ترین و مظلومانه ترین نهضت تاریخ جهان در دفاع از حجاب است یعنی در هیچ جای تاریخ دیده نشده که نزدیک به دو هزار نفر از مردم مسلمان به جرم خواستن و حفظ حجاب در جامعه خود در مسجدی در جوار حرم امام رئوف به خاک و خون کشیده شوند به طوری که به فرمان قزاقی چکمه پوش درهای مسجد را ببندند، زن و مرد، بچه و پیر و جوان را به گلوله ببندند و اجساد مطهر آنها را با چندین کامیون از مسجد خارج کرده و در گورهای دسته جمعی بریزند، در حالی که بسیاری از آنها هنوز زنده بودند اما عُمّال رضاخانی در پاسخ به یاری خواستن این زخمیان روی آنها و تمامی شهدا خاک و آهک و تیزاب ریختند تا صدای مظلومیت آنها شنیده نشود.

امسال هشتاد و هفتمین سالگرد این حماسه خونین را در کشورمان گرامی میداریم؛ کشور و نظامی که میراث دار خون میلیون ها شهیدِ تاریخ اسلام است و بعد از ۱۴۰۰ سال به توفیق الهی حکومت اسلامی تشکیل داده است.

جبهه فرهنگی سیاسی دشمن بارها و بارها علناً و رسماً در شبکه های رسانه ای خود اعلام می‌کنند که : “جمهوری اسلامی دو عنصر اصلی دارد که با آن خودش را تعریف می‌کند: یکی ولایت فقیه است و یکی حجاب. هسته مرکزی آن ولایت فقیه و هسته جانبی آن حجاب است. اگر ما در مبارزات خود علیه حجاب موفق شویم و بتوانیم این پرچم و نماد را از بین ببریم، به تمام خواسته های خود رسیده ایم. چون مرحله بعدی حذف ولایت فقیه و نهایتا فروپاشی اصل نظام جمهوری اسلامی خواهد بود.”
از طرف دیگر وقتی به وصیت نامه شهدای بزرگوار نگاه میکنیم دقیقاً همین دو عنصر، مورد تاکید فراوان قرار گرفته است. به طوری که بعد از توصیه به پشتیبانی از ولایت فقیه، اصلی ترین توصیه شهدا حفظ حجاب – بعنوان پرچم و نماد جامعه اسلامی– است.

اما آیا اکنون وضعیت عفاف و حجاب در کشور عزیزمان، شایسته ی جامعه اسلامی ای که خون بهای عزیزترین هایمان است، می باشد؟!
هرچند در بررسی علل این وضعیت، امیال ذاتی و غریزی انسانها و نقش و نقشه های دشمنان را نمی توان نادیده گرفت، اما ضعف و کم کاری های متولیان امر عفاف و حجاب، اصلی ترین دغدغه امروز ماست. زیرا طبیعتاً دشمن، دشمنی خود را خواهد کرد اما آیا ما درست به وظیفه خود عمل کرده ایم؟! رسالتی که بر دوش مسئولین کشور، حوزه و روحانیت و متدینین جامعه در ترویج و حفظ فرهنگ عفاف و حجاب است، به درستی انجام شده است؟!
بر کسی پوشیده نیست که فضای نامناسب جامعه در حوزه عفاف و حجاب، خود علت نیست تا ما در سیاستگذاری ها و برنامه های خود بخواهیم روی آن سرمایه گذاری کنیم. بلکه این فضای نامناسبِ بوجودآمده خصوصا در سالهای اخیر، معلول غفلت، کم کاری و در مواردِ تأسف برانگیزی، خرابکاری های متولیان امر عفاف و حجاب است.
یعنی در برنامه ریزی ها و سیاست های کلی فرهنگی و شکل و ظاهر جامعه اسلامی مان، نه تنها غلبه ترویج فرهنگ حجاب و سبک زندگی عفیفانه دیده نمی شود بلکه فضای مجازی که ذیل وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی است و بازار پوشاک اسلامی و تولیدات سینمایی که با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می کنند و در موارد متعددی حتی از بیت المال حمایت نیز می شوند، مردم، خصوصا جوانان را به شدت به فرهنگ بی حیایی تشویق کرده و سوق می دهند.

وقتی در فضای مجازی و اینترنت، دسترسی به زشت ترین و مستهجن ترین محتواها، تصاویر و فیلم ها، با بالاترین کیفیت، در کسری از ثانیه در دسترس همگان، (تاکید می شود همگان و در هر سن و قشری) قرار میگیرد و هر گونه محصول ممنوع و شنیعی براحتی و به وفور در دسترس است و بفروش میرسد، چگونه می توان انتظار داشت که کودکان، جوانان و خانواده ها دچار انواع انحرافات نشوند؟
اگر وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی نمی توانند بستر اینترنت و فضای پاک و ضابطه مند را برای کاربران کشورمان فراهم کند، پس اساسا این وزارتخانه و شورا در جمهوری اسلامی به چه دردی می خورند و چه کارکرد مهمتری دارند؟

وقتی بازار پوشاک جمهوری اسلامی پر شده از مانتوهای کوتاه، تنگ، جلوباز، آستین کوتاه و اساساً مانتوی پوشیده و اسلامی وجود ندارد، چگونه انتظار داریم زنان و دختران ما در جامعه، ظاهری عفیف و محجوب داشته باشند؟ و سوال مهم تر اینکه کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آن هم در دولت انقلابی دقیقاً دارد چکار می کند؟ برگزاری جشنواره های مد سلامت محور(!!!) و پوشاک سنتی(!!!!) جهان اسلام و…. توسط این کارگروه با صرف هزینه¬ی بیت المال و مدیریت افرادی که به نظر میرسد اساسا دغدغه ترویج فرهنگ عفاف و حجاب را نداشته بلکه در موارد متعددی خود به حداقل حجاب اسلامی ملتزم نیستند، در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به چه معناست؟

وقتی در تولیدات فرهنگی-رسانه ای با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعم از فیلم های شبکه خانگی، فیلم های سینمایی، کتاب ها، کنسرت ها و…. فرهنگ جلوه گری و روابط خارج از ازدواج زن و مرد، به عنوان ارزش مطرح می شود و علناً ارزشهای اصلی دین مانند نهی از منکر مورد تمسخر قرار می گیرد و پلیس امنیت اخلاقی(گشت ارشاد) که متولی اجرای قوانین و مواجهه با هنجارشکنی و جلوگیری از جریحه دار شدن عفت عمومی جامعه است، مضحکه عام و خاص میشود و همه اینها با مجوز تولید و مجوز اکران از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است؟!!!، چرا انتظار داریم که زنان و مردان جامعه، فرهنگ و رفتارهای عفیفانه را الگوی خود قرار دهند و ملتزم به حدود الهی بمانند؟

وقتی در رسانه ملی گاهاً ضوابط پوشش در برنامه های گفتگومحور رعایت نمی شود و تعامل زن و مرد در این برنامه ها، بعضاً غیرعفیفانه است و از همه بدتر در فیلم ها و سریالها (حتی در تولیدات ماه مبارک رمضان)، عاشق شدن و دنبال خواسته های دل رفتن و… به عنوان ارزش معرفی شده و بعضاً حدود حداقلی پوشش در این سریال ها رعایت نمی شود، چگونه می توان انتظار داشت که جوانان و زنان ما، بزرگ زنان و بزرگ مردان غیور و عفیف تاریخ را به جای سلبریتی های بی هویت، الگوی خود قرار دهند؟

در شرایطی که خصوصاً بعد از کرونا، دسترسی به فضای مجازی حتی برای کودکان ما به سهولت فراهم شده، در شرایطی که مردم جامعه از مشکلات اقتصادی رنج برده و ازدواج و تشکیل خانواده با مخاطرات زیادی مواجه است، بی توجهی مسئولین به مسائل اصلی فرهنگی باعث شده که ریشه های عشق و محبت در خانواده ها به شدت تهدید شود. بدین معنی که اگر مشکلات اقتصادی زندگی مردم را با سختی مواجه کرده، مشکلات حاصل از عدم رعایت حریم های محرم و نامحرم، امروز اصل و بنیان خانواده ها را تخریب می کند.

۲۱ تیرماه – سالروز عظیم ترین و مظلومانه ترین نهضت تاریخ جهان- و هفته عفاف و حجاب بهترین فرصت است برای مطالبه زنان و مردان غیور و نجیب این سرزمین برای داشتن #اینترنت_پاک ، #فضای_مجازی_پاک #بازار_مانتوی_اسلامی #تولیدات_رسانه_ای_پاک.

لذا تجمعات و مطالبات مشخص و هدفمند مردمی در این ایام، ضمن باز کردن دست متولیان دلسوز و معتقد برای انجام وظایف قانونی، نه تنها نادیده گرفتن شرایط سخت اقتصادی نیست و مثل همیشه نه تنها هیچ معنایی از تقابل مردم با مردم را نخواهد داشت، بلکه قاطع تر از همیشه، مطالبه ی جامعه و محیط پاک (از همه عوامل ترویج دهنده فرهنگ بی حیایی در جامعه) را داشته و این بار تا وصول نتیجه نهایی و دستیابی به این حقوق مردم نجیب کشورمان، به هیچ عنوان کوتاه نیامده و از پای نخواهیم نشست.

هشتک های پیشنهادی:
#مادران_نگران_آنلاین
#اینترنت_پاک
#فضای_مجازی_پاک
#بازار_مانتوی_اسلامی
#تولیدات_رسانه_ای-پاک
#سینمای_پاک
#سینمای خانگی_پاک

شعار های پیشنهادی:
دسته اول:
 اینترنت پاک، حق جوانان ماست.
 فضای مجازی، قتلگاه جوانان شده.
 حق استفاده از اینترنت پاک.
 مرگ اخلاقیات در فضای مجازی ایران
 فساد در فضای مجازی، بزرگ ترین تهدید برای خانواد های ایرانی
 فضای مجازی پاک، حق مردم نجیب ایران است.
 فضای مجازی پاک، حق کودکان ماست.
 تامین اینترنت پاک، وظیفه ذاتی وزارت ارتباطات.
 شورای عالی فضای مجازی چه کمکی به امنیت اخلاقی فضای مجازی کرده است؟
 فرزندان ما در فضای مجازی امنیت اخلاقی ندارند.
 اینترت ناپاک ما قتلگاه اخلاق شده است.
 فرزندان ما در فضای مجازی امنیت ندارند.
 فرزندان ما در فضای اینترنت امنیت ندارند.
 و….
با هشتک های:
#وزارت_ارتباطات
#شورای_عالی_فضای_مجازی

دسته دوم:
 مانتو، پوششی عفیفانه است یا لباسی برای جلوه گری؟!
 مانتوهای اسلامی در بازار اسلامی نیست.
 مانتوی جلوباز چه نسبتی با پوشش اسلامی دارد؟
 مانتوهای غیرعفیفانه و شلوارهای پاره، شایسته جوانان ایرانی نیست.
 آیا جشنواره مد و لباس فجر انقلاب #اسلامی نباید مروج پوشاک #اسلامی باشد؟
 و …
با هشتک های:
#کارگروه_ساماندهی_مد_و_لباس
#وزارت_فرهنگ_و_ارشاد_اسلامی

دسته سوم:
 ترویج فرهنگ بی حیایی در جشنواره های هنری وزارت ارشاد!
 سینمای خانگی باید شایسته خانواده های نجیب ایرانی باشد.
 ترویج فرهنگ بی حیایی در سینمای خانگی!
 سینمای پاک، حق همه مردم است.
 امنیت و آرامش در تماشای فیلم ها و سریال های نمایش خانگی، حق خانواده های ایرانی است.
 و …
با هشتک:
#وزارت_فرهنگ_و_ارشاد_اسلامی

دستگاههای مورد مطالبه:
• از وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی، جهت تامین اینترنت و فضای مجازی پاک.
• از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهت انجام وظایف ذاتی خود؛ #فرهنگ و ارشاد #اسلامی است، خصوصاً در نظارت جدی و بدون مسامحه بر تولیدات سینمایی و سینمای خانگی کشور.
• از کارگروه ساماندهی مد و لباس بعنوان متولی اصلی مد و لباس کشور جهت انجام وظایف قانونی خود در مدیریت و ساماندهی بازار مد و لباس اسلامی و ترویج مدل های عفیفانه اسلامی.

قالب مطالبه:
• میتوان از تجمعات و راهپیمایی های مردمی روز عفاف و حجاب برای اینموضوع و با عنوان مطالبه جامعه عفیف استفاده کرد.
• برگزاری تجمع اعتراض آمیز مقابل ساختمان اصلی “وزارت ارتباطات”، “وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی” و “شورای عالی فضای مجازی” در تهران و مطالبه اجرای فوری و بدون قید و شرط خواسته های فوق.
• برگزاری تجمع اعتراض آمیز مقابل ادارات “ارتباطات و فناوری اطلاعات” و “فرهنگ و ارشاد اسلامی” در شهرستانها و مطالبه انعکاس اعتراض مادران و خانواده های ایرانی از نابسامانی فرهنگی و اجرای فوری و بدون قید و شرط خواسته های فوق.

و من الله التوفیق

فهرست