در برنامه «چراغ» شبکه پنج سیما مطرح شد؛خط قرمز سخت گیری در حجاب کجاست؟

به نقل از روابط عمومی برنامه «چراغ» شبکه ۵، این برنامه در دومین روز پخش خود در هفته جاری، میزبان « زهره جهانی» فارغ التحصیل رشته علوم انتظامی و مشاور و مددکار اجتماعی زنان و دختران آسیب دیده در نیروی انتظامی بود.
«جهانی» با اشاره به آسیب  های اجتماعی حاصل از پوشش های محرک برای افراد جامعه به خصوص زنان، ابراز داشت این آسیب¬ها علل مختلفی دارد که اغلب آنها به محیط خانواد گی افراد برمی گردد که از آن جمله؛ کمبود محبت، اعتیاد، فقر، بی توجهی خانواده به فرزندان و از مهمترین علل، ورود باورهای غلط به فرهنگ ماست که ناسازگار با فرهنگ ما نیز هست، مثل راحتی و آزادی های نشئت گرفته از فرهنگ روشنفکرانه غربی! یا ورود افراد به محیط های آسیب زا و مختلط با پوشش های نامتعارف که همه اینها به نوبه ی خود بسترهایی است که در شرایط مختلف اجتماعی زمینه ساز آسیب می شود.
وی خاطر نشان کرد: البته منظورم از فقر، فقر فرهنگی است؛ چرا که در اغلب مراجعاتی که داشته ام جه بسا افرادی بودند که در رفاه کامل بسر می بردند و در مناطق مرفه نشین شهر ساکن بودند ولی با این وجود در دام این آسیب ها گرفتار شدند. مثل پخش عکس های نامناسب دختری نوجوان در فضای مجازی که منجر به عضویت در گروه های شیطان پرستی و اعتیاد او شده بود و آسیب های روحی و روانی که سبب شده بود او اقدام به خودکشی هم کند. لذا می توان گفت فقر فرهنگی بسیار مهمتر و تأثیرگذارتر است.
این مددکار اجتماعی یادآور شد: ادعای برخی مبنی بر اینکه به علت وجود محدودیت و سخت گیری های زیاد در ایران نسبت به زنان منجر به بروز این آسیب ها برای زنان می شود، مطلبی غیر علمی و غیر قابل استناد است؛ چرا که جنس زن در همه جای دنیا یکی است و ساختار و فیزیولوژی او اقتضائاتی دارد بطوری که به لحاظ فیزولوژی و جسمانی نسبت به مرد ظریف تر، ضعیف تر و دارای جذابیت هایی است در عین حال که به لحاظ روحی علیرغم روحیات لطیفش محکمتر و قوی تر از مرد است. بنابراین اگر این جذابیت ها درست و در جای خود بروز و ظهور نیابد، طبیعتاً در هر کجای دنیا که باشد، آسیب هایی خواهد داشت و این آسیب پذیری منحصر و محدود به زنان ایرانی نیست. برای مثال نشر عکس های نامتعارف و محرک در فضای مجازی طبیعتاً برای آن فرد مزاحمت ها و آسیب هایی را در پی خواهد داشت چرا که خود وی این مجوز را خواه ناخواه به دیگران داده است و این فرقی نمی کند که در ایران باشد یا هر کجای دنیا و مراجعات و مصادیق بیشماری در این گونه موارد که حریم ها رعایت نشده و منجر به اتفاقاتی هم شده است، داریم.
« جهانی» تصریح کرد: افراد جامعه با نوع رفتار و پوشش خود در ایجاد امنیت روانی و اجتماعی خود تاثیرگذارند و اینگونه نیست که فقط زنان خود را محدود کنند و مردان هیچ وظیفه ای نداشته باشند. بلکه هر فردی به زعم خود وظیفه دارد برای حفظ و تامین امنیت اجتماعی و سلامت روانی اجتماع. هر کشوری نیز به اقتضای فرهنگ و اعتقاداتش قانون هایی را در این راستا وضع می کند. می توان گفت در کشور ما مجازات افرادی که به نوامیس تعرض می کنند بسیار سنگین تر از کشورهای دیگر است؛ چون در آنجا به دلیل آمار بالای مزاحمت ها و آزادی روابط، به این مسائل همچون کشور ما اهمیت زیادی قائل نیستند.
این مددکار اجتماعی در بخش دیگری از سخنانش اشاره کرد: وقتی محرک ها در جامعه ای زیاد شود حتی افراد سالم ر نیز تحت تأثیر قرار می دهد. بعبارتی واکنش افراد نسبت به محرک های اجتماعی دو نوع است، یک دسته افراد سالمی که در معرض این محرک ها قرار می گیرند و رفتار های بیمارگونه انجام می دهند و یک دسته هم افرادی که دارای سوابق و مشکلات روانی هستند. بعبارتی افرادی که به نوعی خودشان آسیب دیده اند و الان رفتارهای بیمارگونه هم در جامعه دارند. بسیاری اوقات آقایان اعتراف کردند که ما اصلاً قصد سوئی نداشتیم فقط آن لحظه با آن پوشش محرک خانم، دچار خطا شدیم و پس از بررسی های لازم متوجه می شدیم که واقعا آن افراد هیچ گونه سابقه ای ندارند و در واقع آن نوع پوشش محرک منجر به ایجاد آسیب برای آن خانم شده بود.
وی خاطرنشان کرد: نیاز به دیده شدن در زنان و نیاز به دیدن در مردان یک امر فطری و طبیعی در خلقت بشر است و قابل انکار نیست و همچون سایر نیازهای غریزی انسان راهکاری برای رفع این نیاز وجود دارد و آن تشکیل خانواده و ازدواج است. اگر قرار بود با تغییر نوع پوشش و تقلید از سبک زندگی غربی این نیاز و میل طبیعی و غریزی عادی شود و دیگر هیچ اتفاقی رخ ندهد، بایستی خیلی پیش تر در غرب این اتفاق می افتاد در حالی که طبق قراین و شواهد موجود و آمار فساد و فحشایی که در غرب وجود دارد، امری برخلاف این مدعا را شاهدیم. باید پذیرفت که تقلید از سبک زندگی غربی بیشترین آسیب را برای زنان و جامعه داشته است؛ چرا که افرادی هستند که بدون هیچ تعهد اخلاقی و پیشینه اعتقادی درصدد فریب و اغفال زنان و دختران به انحاء مختلف هستند.

لازم بذکر است برنامه تلویزیونی چراغ در فصل سوم، در روزهای یکشنبه و سه شنبه حوالی ساعت ۲۱ از شبکه ۵ سیما به روی آنتن می رود و هر هفته یک چالش را مورد بحث و گفتگو قرار می دهد و یک نظرسنجی هفتگی برگزار می کند. @cheragh_tv5 در فضای مجازی دنبال کنید.

برای دیدن برنامه های این هفته میتوانید روی لینک زیر کلیک کنید:
https://www.telewebion.com/program/63845

منبع: روابط عمومی برنامه تلویزیونی چراغ

برچسب:
آسیب اجتماعیبرنامه چراغحجابخانواده

اشتراک گذاری: 

پست پیشین
پرهیز از غفلت روشنفکرانه در حد و حدود روابط اجتماعی برای حفظ سلامت روان
پست بعدی
بازنویسی ویرایش سوم کتاب اتاق اسرار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

Enter Captcha Here : *

Reload Image

فهرست