کارکرد و فایده ی مهم امر به معروف و نهی از منکر پیشگیری از وقوع جرم و گناه است

نمی توان گفت امر به معروف و نهی از منکر اثری ندارد؛ چرا که هر فردی خواه ناخواه تحت تاثیر محیطی که قرار دارد باورها و عقایدی را می پذیرد، اگر از حقیقت حجاب گفته نشود، رسانه ها و جریان های فکری موجود و معارض با فرهنگ حیا و عفاف با قیل و قال رسانه ای خود، حرف باطل را می زنند و امر به منکر می کنند.
کارکرد امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ی ما پیشگیرانه است. در حالی که در غرب پیشگیری نمی کنند بلکه راهکارهای درمانی در پیش رو دارند؛برای مثال سقط جنین را قانونی می کنند ولی در ایران از ابتدا به زنان و مردان توصیه می شود که وارد روابط خارج از چارچوب خانواده و بی بند و بار نشوند.

به نقل از روابط عمومی برنامه «چراغ» شبکه ۵، این برنامه در هفته جاری میزبان «سید اسماء حسینی» کارشناس ارشد رشته ی فیزیک، نویسنده و فعال رسانه ای مقیم کانادا، بود.
حسینی با اشاره به ضرورت و اهمیت امر به معروف و نهی از منکر گفت: کارکرد امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ی ما پیشگیرانه است. در حالی که در غرب پیشگیری نمی کنند بلکه راهکارهای درمانی در پیش رو دارند. برای مثال سقط جنین را قانونی می کنند ولی در ایران از ابتدا به زنان و مردان توصیه می شود که وارد روابط خارج از چارچوب خانواده و بی بند و بار نشوند. در اوایل شیوع کرونا هم در کشور ما بر خلاف کشورهای دیگر خیلی از مردم به صورت خودجوش وارد میدان شدند؛ ماسک دوختند و یا کمکهای بیشمار مردمی انجام شد ولی در کانادا اینطور نبود و حتی به فروشگاهها حمله می کردند و دستمال توالت و … تهیه می کردند طوری که مدتی نایاب شده بود. یا در کانادا توصیه می شود که بعد از خوردن مشروبات الکی رانندگی نکنید با این وجود رعایت نمی شود و بسیاری از آمار تصادفات ناشی از همین علت است در صورتی که در دین اسلام گفته شده که اصلاً نباید سمت مشروبات حرام رفت. با مقایسه ی مصادیقی از این دست در کشورمان با کانادا می توان گفت قوانین درمانی آنجا در مقایسه با راهکارهای پیشگیرانه کشورمان واقعاً فلج است و به نتیجه ای نمیرسد.
وی خاطر نشان کرد: من بسیاری از خاطرات و تجربیاتی که از زندگی در کانادا دارم، در کانالی بنام “پر” در پیامرسان ایتا و بله می نویسم. خاطرم هست اوایل کرونا که مرگ و میر خصوصاً در چین بسیار بود برخی از دانش آموزانم می گفتند: «خوب است که مرگ و میر زیاد شده، چون اینطوری جمعیت جهان خصوصاً چینی ها کم می شود و کارخانه های چینی هم کم کم ورشکست می شوند». این اوج خودخواهی یک عده با این سطح از تفکر هست. یا درصد خشونتها بین آنها بسیار بالا است. در حالی که در ایران کارهای بزرگ جهادی و خودجوش انجام شد که این برخواسته از تربیت دینی و پایه های اعتقادی و دینی ماست که منافع جمع برایمان اهمیت دارد. می توان گفت: ریشه ی منفعت طلبیِ غرب در این است که انسان را در غریزه خلاصه کرده و فصل آخر زندگی یعنی مرگ را حذف کرده اند. لذا تلاش می کنند حداکثر استفاده را از این زندگی ببرند و مبنایی برای زندگی اخروی ندارند. اعتقاد به خدا را مسخره می دانند. آنها تحت تاثیر برنامه های هالیوودی قائل به شبیه سازی هستند.
حسینی تصریح کرد: حتی در زمینه ی پوشش نیز می توان گفت چون رسانه ها جهت دهی خاصی دارند اینگونه القا می کنند که زن آفریده شده است تا بی بند و بار باشد در غیر اینصورت اگر بی بند و بار نباشد، محدود می شود. از سویی تحت تاثیر القائات و هجم بیشمار تبلیغات در مورد زن، اصلاً اجازه ی تفکر به زنان داده نمی شود. لذا عدم وجود تفکر انتقادی این اجازه را به زن غربی نمی دهد که بتواند در مورد حقیقت حجاب و ارزش و جایگاه آن برای زن بیندیشد. وقتی تفکر انتقادی وجود نداشته باشد، ذهن محدود و بسته می شود و خواه ناخواه گفتمانی هم صورت نمی گیرد، چون لذت و زرق و برق تفکر مادی این فرصت را به زن نمی دهد.
حسینی در پاسخ به سوال مجری، یادآور شد: نمی توان گفت امر به معروف و نهی از منکر اثری ندارد؛ چرا که هر فردی خواه ناخواه تحت تاثیر محیطی که قرار دارد باورها و عقایدی را می پذیرد، اگر از حقیقت حجاب گفته نشود، رسانه ها و جریان های فکری موجود و معارض با فرهنگ حیا و عفاف با قیل و قال رسانه ای خود، حرف باطل را می زنند و امر به منکر می کنند. پس اعتقاد و رفتار هر فردی یک منشاءی دارد و از محیط و اطرافیان تاثیر می پذیرد. اگر کسی بگوید تاثیر پذیری وجود ندارد، بنظرم با خودش صادق نیست. چه بسا در لحظه اتفاقی نیفتد و اثری نداشته باشد ولی در دراز مدت تاثیرگذار است. پس رفتار اجتماعی افراد بر همدیگر اثرگذار است و بی ارتباط از هم نیست.
این نویسنده و فعال رسانه ای در بخشی از سخنانش گفت: هیچ کس نمی تواند و حق ندارد رفتاری اتخاذ کند که منجر به آسیب زدن به دیگری شود و در مقابل بگوید که دلم خواست و حق انتخاب دارم، چون موجب هرج و مرج می شود. درست همانطور که معنای آزادی در غرب بر مبنای سیاست “دلم خواست” است، یعنی هر کاری دلم خواست، انجام دهم. هر تفکری قابل احترام نیست چرا که به هر حال خوبی و بدی وجود دارد. دم دستی ترین ابزاری که می تواند زن را به سمت خوبی ها سوق دهد، حجاب است؛ چون حداقلش این است که با حجاب علیرغم اینکه دوست دارد زیبایی هایش را به نمایش بگذارد تا مورد تحسین و توجه قرار بگیرد اما این کار را انجام نمی دهد و با غریزه اش مبارزه می کند. لذا حجاب علاوه بر پیامدهای فردی، آثار خانوادگی و اجتماعی نیز دارد وقتی فردی با پوشش عفیفانه و درست در اجتماع حاضر می شود در واقع به نوعی دارد به زندگی زناشویی دیگران نیز احترام می گذارد. بر خلاف اعتقاد نادرست بسیاری از مردم که می گویند چون در غرب آزادی وجود دارد، مردان هم نگاهشان به زن عادی است. باید گفت اگر این مساله صحت داشت آمار تجاوز به زنان در غرب باید به صفر می رسید یا نزدیک به صفر می بود، در حالیکه اینگونه نیست. با ترویج بی بند و باری و پوشش های غیر عفیفانه نمی توان ادعا کرد میل و غریزه ی فطری انسان کم شود یا از بین برود. با تجربه ای که از آزادی در غرب داشتم و مقایسه ی آن با زندگی در ایران که حجاب و اعتقاد داشتم، این فرصت برایم فراهم شد که بتوانم تفاوت سبک زندگی اسلامی و غیر اسلامی را درک کنم و حجاب را انتخاب کنم. خانواده ی خودم خیلی غیر مستقیم مرا راهنمایی می کردند، و این روش آنها بسیار اثرگذار بود و حتی زمانی که در ایران به بی حجابی گرایش داشتم و برخی به من تذکر می دادند، بعدها متوجه شدم که دلسوزترین افراد نسبت به من هستند. اگر با خودمان روراست باشیم می توانیم ارزش و حقیقت وجودی خود را درک کنیم و فریب تبلیغات دروغین را نخوریم.

لازم بذکر است برنامه تلویزیونی چراغ در فصل سوم، در روزهای یکشنبه و سه شنبه حوالی ساعت ۲۲ از شبکه ۵ سیما به روی آنتن می رود و هر هفته یک چالش را مورد بحث و گفتگو قرار می دهد و یک نظرسنجی هفتگی برگزار میکند.

@cheragh_tv5 در فضای مجازی دنبال کنید.

برای دیدن برنامه های این هفته میتوانید روی لینک زیر کلیک کنید:
https://www.telewebion.com/program/63845

منبع: روابط عمومی برنامه تلویزیونی چراغ

https://www.reihane.ir/p/15957

برچسب:
آزادیامر به معروفبرنامه چراغحجابقانونمسئولیت پذیرینهی از منکر

اشتراک گذاری: 

پست پیشین
فیلم کاندیشا و تخریب زیرپوستی حجاب در کانون مسلمانان اروپا
پست بعدی
تأثیر عدم رعایت حریم ها، آرایش، تن نمایی و جلوه گری زنان در جامعه بر وفاداری همسران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

Enter Captcha Here : *

Reload Image

فهرست